Search This Blog

Loading...

Sunday, January 29, 2012

Baru jumpa password

setelah sekian lama aku mencari.. akhirnya dapat juga aku tembus kembali ke blog aku nie.... syukur....

Monday, March 21, 2011

Lancang Kuning

satu trip casting bertemakan pakaian ofis dan melayu tradisional telah dirancang oleh aku dan pisang emasz...
bukan kerna hendak mencari penyakit, tetapi lebih kepada mencari sedikit kelainan dalam sesi casting... kalau kita boleh pergi casting dengan pakaian lain, kenapa tidak berbaju melayu..? hanya sekadar hiburan, tetapi persepsi orang kita akan berkat..
"cari penyakit diorang nie"...

apa2 pun.. layan....

BG yang tetap menjadi pujaan hati...


Black Grouper yang menyambar sewaktu awal pagi...


Micheal Jackson ini keluar menerpa Lure Tilsan dengan begitu garang..


Micheal Jackson menyambar sewaktu arus surut yang laju di lubuk yang x di sangka..
setiap kali hanya limpas ja.. tetapi rupanya ada penghuni berlindung sewaktu arus surut yang deras, memang sesuai dengan kemeja bertie... syabas my friend...


Berbaju Melayu, bersongkok... pakaian Melayu Tradisional... BG suka tu...


Micheal Jackson yang menyambar TDD HT7 sewaktu zip mahu ditutup.. mantop...


hasil keseluruhan yang boleh membuatkan orang rumah tersenyum....



yang penting layannnnnzzzz.......

Kembali Menjengah

lama sungguh aku x upload laporan didalam blog nie..
semua kerana upload di Fb je kerjanya.. hampir-hampir terlupa dengan password dan username sendiri.. apa pun sedikit gambar dari trip casting dalam beberapa bulan nie untuk tatapan kalau ada yg melihat...

kedamaian sambil casting yang sukar dicari di bandar2...


Black Grouper... buruan setiap kali turun sesi casting..


walaupun hanya baby barracuda... tapi kesudiannya meligan lure amat dihargai...


siapakah penghuninya...? pasti akan terjawab juga nanti...


cast saja di celah2 akar tu.. pasti bersambut jika ada BG...

Thursday, December 2, 2010

Menjalak Hilang Parkinson

inilah sahaja pengubat untuk hilangkan parkinson dikala rakan2 duk bergasak popping baby GT... hahahaha

ipen dgn haruan yang meletupkan pencil...


inci tarpon yang pemalu akhirnya hookup dgn babycima...


terima kasih sudin kerna sudi bergambar dgn haruan saya.. hahahaha


bull... solid hookup..


jadilah ubat penghilang getaran jiwa.. hahahaha

Sunday, June 13, 2010

casting anak tenggiri

lama betul rasanya blog nie aku x update... pada sabtu yang lepas.. 12/jun/2010... satu trip ke lawa2 bongawan telah di susun ala kadar...
trip kali ini di sertai oleh jiranku iaitu oliver dan dua rakan daripada KPN iaitu Jalakman dan Huntez...
sooo... layannnzzzz....

Gerunggung dan Temenung... hanya ini yg kami gambarkan utk perbezaan saiz.. mau keluarkan semua x larat sebab penat menolak perahu.. hehehehe


hasil dari tong aku... yang lain2 x sempat ambil...


hanya 5 ekor anak tenggiri yg tewas... 3 oelh bro huntez.. 1 oliver.. 1 sahur... beberapa strike lagi terlucut... layanz....


merah oleh tangah patra...


lesen casting anak tenggiri oleh bro oliver...


lesen casting anak tenggiri oleh tuan tanah blog @ anak dagang... hahahahaha...


2 ekor yg aku dan oliver dapat menggunakan gewang rattlin yg sama coz bertukar2..
bro huntez @ pisang hanya guna gewang selaman cetek... adios...

Sunday, May 16, 2010

JENG...JENG...JENG......

15 mei 2010... hari kepuasan dalam acara membottom di pesisiran laut Papar...
memang PUAS HATI.. lenguh tangan ada sikit2 lagi terasa... TERIMA KASIH kpd dua beradik KOB dan KAPTEN KERUAK...
layannnnzzz....

wajah kepuasan dalam perjalanan pulang... oleh kerana sulit dan gerunggong@cencaru mmg betul2 tgh frenzy... gambar semasa beraksi tidak sempat aku ambil.. hanya KOB ada ambil sedikit... nantikan laporan lengkap dari KOB...


bergaya dgn tenggiri @ lumading...


hasil dari jam 6am hingga 11.15am... nie dah tolak cukai oleh... hehehehe...


hasil dari tong si KOB...


hasil dr tong si Kapten Keruak..


setelah ku asingkan hasil dari tong aku...

PUAS HATI....


yang penting ada bunyi... hasil yg aku dapat nie telah selamat aku agihkan pada 6 keluarga... tidak termasuk yg di papar... syukur rezeki...

Sunday, May 9, 2010

Dalam Hati Ada Taman

setiapnya berkait dgn jiwa pemancing...


jasamu di kenang...







semua gambar diambil menggunakan lense 50mm f1.8